• itulau_fanua

Tala Fou

O le Sphere i Las Vegas na amata i le faaiuga o le vaiaso ma se konaseti U2.O le feagaiga lea

       

Fa'aaliga LED Spherical

Maua nisi fa'amatalaga e uiga i le Sphere LED fa'aaliga


O le fausaga lapotopoto mata'utia ua pulea ai le lagi o lenei malae ta'alo tuufua mo ni nai tausaga, ma i masina talu ai nei, o ona mata o le LED na suia ai le lalolagi tele i se paneta, se pasiketipolo po'o, sili ona fa'alavelave, o se mata mata e tosina ai tagata asiasi.
O le Sphere, o se pisinisi e $2.3 piliona ua fa'atauina e fai ma nofoaga fa'afiafia mo le lumana'i, na fa'alauiloa fa'alaua'itele i le fa'ai'uga o le vaiaso nei i konaseti U2 e lua.
O le a ola le Sphere e tusa ai ma le faʻasalalauga?Pe mata'ina ata i totonu e pei o fafo?Pe na faia ea e U2, o se faaili alofa a Irish i vaega mulimuli o la latou galuega, le mea saʻo e ala i le taʻua o se malae e pei o se tamaʻi paneta?
O le faamatalaina o le aafiaga o se konaseti Sphere o se galuega faigata, aua e leai se mea faapena.O le a'afiaga e pei lava o le i ai i totonu o se paneta tele, o se IMAX faʻafiafia, poʻo se mea moni e aunoa ma se ulu.
O le lalolagi, na fausia e Madison Square Garden Entertainment, ua manatu o le fausaga sili ona tele i le lalolagi.E 366 futu le maualuga ma le 516 futu le lautele o le malae o le afa gaogao ma e mafai ona ofi lelei le Statue of Liberty atoa, mai le fa'avae i le sulu.
O lona fale fa'afiafia tele fa'atusa e iai lona fogafale pito i lalo o lo'o si'osi'omia e mea o lo'o ta'u mai e sili ona telē, pito sili ona maualuga o fa'ai'uga o mata o le LED i le lalolagi.O le lau e ufitia ai le tagata matamata ma, e faalagolago i le mea e te nofo ai, e mafai ona faʻatumu uma lau vaʻaiga.
I le lalolagi i aso nei o faʻafiafiaga faʻasalalauga, o upu faʻaoga faʻaaoga e pei o le "faatofu" e masani ona faʻaaogaina.Ae o le mata tele o le Sphere ma le leo le lelei e mautinoa lava e tatau ai lenei ulutala.
“O se aafiaga ofoofogia i le vaai… ofoofogia,” o le tala lea a Dave Zittig, o le sa malaga mai le Aai o Sate Leki ma lona faletua o Tracy mo le faaaliga i le po o le Aso Toonai.“Na latou filifilia le vaega sa'o e tatala.Ua matou o i faaaliga i le lalolagi atoa ma o le nofoaga sili lea ona manaia ua matou o i ai.”
O le fa'aaliga muamua i le nofoaga e ta'ua o le "U2: UV Achtung Baby Live at Sphere".O se fa'asologa o konaseti e 25 e fa'amanatuina ai le fa'ailoga iloga a le fa'aili Irish i le 1991 o le album Achtung Baby, e fa'agasolo seia o'o i le ogatotonu o Tesema.O le tele o fa'aaliga ua fa'atau atu, e ui o nofoa pito sili e tau i le va o le $400 ma le $500.
O le faʻaaliga na tatalaina i le po o le Aso Faraile e faʻaalia ai ni iloiloga, faʻatasi ai ma se kapeta mumu muamua na faʻaalia ai Paul McCartney, Oprah, Snoop Dogg, Jeff Bezos ma le tele o isi.O le faʻaaliga na auai ai tagata taʻutaʻua, o nisi oi latou atonu o loʻo mafaufau pe faʻapefea ona tusi a latou lava foliga i The Circle.
Postcards from Earth, fa'atonu e Darren Aronofsky, tatala Aso Faraile ma folafola atu e fa'aoga atoatoa le mata tele o le Sphere e ave ai le au maimoa i se malaga mata'ina i luga o le paneta.O le a iai nisi konaseti i le 2024, ae e leʻi faʻalauiloaina le lisi o tusiata.(Taylor Swift atonu ua leva ona faauoga.)
E mafai e tagata asiasi ona ulufale atu i le Sphere i sasae o le Strip e ala i auala i autafa ma pakaga taavale, e ui o le auala pito sili ona faigofie e ala i se auala savali mai le paaga a le poloketi, le Venetian Resort.
A o'o loa i totonu, o le a e va'aia ai se atrium fa'aalo maualuga o lo'o i ai masini fa'atagata tautau ma se escalator umi e tau atu i fogafale pito i luga.Ae o le faatosina moni o le fale tifaga ma lona tapoleni LED, e oo atu i le 268 miliona ata vitio.E foliga mai e tele.
O le lau e mataʻina, pulea ma o nisi taimi e faʻatoʻilaloina ai le au fai pese ola.O nisi taimi ou te le iloa po o fea e tilotilo i ai - i le fa'aili o lo'o ta'alo sa'o i o'u luma, po'o ata mata'ina o lo'o tutupu i se isi mea.
O lou manatu i le nofoaga lelei o le a faʻalagolago i le latalata e te manaʻo e vaʻai i le tusiata.Laasaga 200 ma le 300 o lo'o i le tulaga mata ma le vaega ogatotonu o le lau tele, ma nofoa i le tulaga pito i lalo o le a latalata i le tulaga, ae atonu e tatau ona e tosoina lou ua e tepa i luga.Faamolemole ia matau o nisi nofoa i tua o le vaega pito i lalo e poloka ai lau vaai.
O le leo o le faaili faaaloalogia—Bono, The Edge, Adam Clayton ma le tagata talipalau malo o Bram van den Berg (faatumu mo Larry Mullen Jr., o le na toe malosi mai lona taotoga)—na foliga fiafia e pei lava o taimi uma, ma le gaioi i le papa o le eleele.-gaioi (“Even Than the Real Thing”) i pesega faamomoiloto (“Na o ia”) ma le tele o isi mea.
O le U2 o loʻo faʻatumauina le tele, faʻapitoa faʻavae faʻavae, tusia pese mamalu, ma ia i ai se talaʻaga umi o le tuleia o tuaoi o tekinolosi (aemaise lava i le taimi o la latou Zoo TV taamilosaga), avea i latou ma filifiliga masani mo se faʻalapotopotoga e pei o le Sphere.
O le fa'aili na faia i luga o se sitaili faigofie e pei o le kili, ma o le au musika e toafa e tele lava ina taʻalo i le taamilosaga, e ui o Bono na faʻataʻamilo i pito.Toeitiiti lava o pese uma e faʻatasi ma faʻafiafiaga ma ata ola i luga o se lau tele.
Na foliga mai na fiafia Bono i foliga vaaia o le lalolagi, fai mai: "O lenei nofoaga atoa e foliga mai o se kick-ass pedalboard."
O le ambient screen na fatuina ai se lagona o le fua ma le vavalalata e pei o Bono, The Edge ma isi tagata faʻaili na faʻaalia i ata vitio 80-futu le maualuga na faʻaalia i luga aʻe o le tulaga.
Na folafola mai e le au fai mea a le Sphere leo sili ona lelei ma le faitau afe o sipika na fausia i totonu o le nofoaga, ma e leʻi faʻanoanoa ai.I nisi o faaaliga e matua palapalā le leo e le mafai ai ona lagona le pao o le au fai pese i luga o le tulaga, ae o upu a Bono e manino ma manino, ma e lei lagonaina lava le leo o le faaili e vaivai pe vaivai.
“Ou te alu i le tele o konaseti ma e masani ona fai ni fusi taliga, ae ou te leʻi manaʻomia i lenei taimi,” o le tala lea a Rob Rich, o le na lele mai Chicago mo le konaseti ma se uo.“E ese le fiafia,” na ia faaopoopo mai ai (o loo i ai foi lena upu).“Ua valu ona ou vaai ia U2.O le tulaga lea ua iai nei.”
I le ogatotonu o le seti, na tuua e le faaili le "Achtung Baby" ma taina se seti leo o le "Rattle and Hum".O ata vaaia sa faigofie ma o pese ua aveese na oo atu ai i nisi o taimi sili ona lelei o le afiafi – o se faamanatu e ui ina manaia logo ma faaili, ae ua lava na o musika ola lelei.
O le fa'aaliga i le Aso To'ona'i ua na'o le fa'aaliga lona lua a le Sphere i le lautele, ma o lo'o latou faia pea ni fa'alavelave.E tusa ma le afa itula le tuai o le faaili - lea na tuuaia e Bono i "faafitauli faatekinolosi" - ma i se tasi taimi na faaletonu le mata o le LED, malulu le ata mo ni nai minute i le tele o pese.
Ae o le tele o taimi nai lo le leai, o ata vaaia e manaia.I se tasi taimi i le taimi o le faʻaaliga a le Fly, na faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga mataʻutia i luga o le lau na faʻaalia ai le taualuga o le faletele i lalo i le aofia.I totonu o le "Taumafai e lele i le lalolagi i luga o ou lima," o se maea moni o loʻo tautau mai le taualuga e fesoʻotaʻi ma se paluni mataʻutia umi.
Le Mea e Leai Ai Igoa o Auala o lo'o fa'aalia ai ata mata'ina o le toafa o Nevada a'o fealua'i le la i luga a'e o le lagi.Mo ni nai minute sa foliga mai sa matou i fafo.
I le ita tele, e i ai ni ou masalosaloga e uiga i le Sphere.E le taugofie tiketi.O le lau tele i totonu na toetoe a folo ai le vaega, lea e foliga laiti pe a vaʻaia mai fogafale pito i luga o le faletele.O le malosi o le motu o tagata e foliga mai e toʻafilemu i nisi o taimi, e pei o tagata ua puʻeina tele i ata vaaia e matua faʻafiafia mo le au faʻafiafia.
O le Sphere o se taaloga taugata, ma o loʻo tumau pea le vaʻaia pe mafai e isi tusiata ona faʻaogaina lona avanoa tulaga ese e pei o le fatufatuga.Ae o lenei nofoaga ua amata i se amataga lelei.Afai e mafai ona latou faʻaauau pea lenei mea, atonu o loʻo tatou molimauina le lumanaʻi o faʻatinoga ola.

Fa'afeso'ota'i matou e maua nisi fa'amatalaga e uiga i le fa'aaliga o le Sphere LED

© 2023 Cable News Network.Warner Bros. Discovery.Ua taofia aia tatau uma.CNN Sans™ ma © 2016 Cable News Network.


Taimi meli: Oke-09-2023